Una petita joia sobre el poder fascinant del llenguatge i de la lectura per a la salut del nostre cervell i per combatre'n l'envelliment.
Un ictus deixa en Claude, un home culte, apassionat per l’art i la literatura, sense capacitat per llegir. Ni una sola paraula. Res. És el primer cas de “ceguesa a la lectura” diagnosticat. El seu misteriós cas desperta l’interès la comunitat científica del París de finals del segle XIX, el centre del món en matèria de neurologia, delerosa de saber què passa al nostre cervell quan llegim i quins efectes té sobre la nostra manera de pensar i de viure.
A partir de la reconstrucció literària del cas real d’en Claude, Sebastià Serrano ens endinsa en l’apassionant món del llibre i la lectura des d’una perspectiva novedosa: la que defensa els beneficis de llegir per al benestar afectiu, emocional i per a la nostra salut i felicitat. Perquè la ciència demostra que llegir és una de les millors pràctiques per mantenir el cervell en bon estat i optimitzar el funcionament de la ment, exercitzar la memòria i prevenir malalties neurodegeneratives com ara l’Alzheimer.
“Avui sabem que la lectura fomenta i estimula el desenvolupament cognitiu molt més del que ens pensàvem. I que el cervell, avesat a l’exercici continuat de la lectura, serà capaç de compensar el procés de degeneració que es produeix de forma natural amb el pas dels anys”.