Helgoland

Autor:
Rovelli, Carlo
Editorial:
Editorial Anagrama, S.A. Editorial Anagrama S.A.
ISBN
9788433944542
Idioma
Catalán
Publicado
2022
Formato
application/epub+zip
Marca de agua digital
9,99€

Els orígens, el desenvolupament i les claus per entendre la teoria quàntica. Un llibre fascinant que posa la ciència a l'abast de tothom.

El juny de 1925, Werner Heisenberg, de vint-i-tres anys, es retira a Helgoland –una petita illa del mar del Nord fuetejada pel vent– per descansar i tractar-se una al·lèrgia. Insomne, Heisenberg fa llargs passejos nocturns i una matinada té una idea que transformarà la ciència i la nostra concepció del món. És la primera pedra de la teoria quàntica.

Carlo Rovelli, físic eminent i gran narrador, ens exposa els orígens, el desenvolupament i les claus d’una teoria que ho canvia tot, que serveix per explicar l’univers i les galàxies, que fa possible la invenció dels ordinadors i altres enginys, i que encara avui és font de desconcert.

En aquestes pàgines veiem desfilar Erwin Schrödinger i el seu famós gat, les reaccions de Niels Bohr i Einstein a la proposta de Heisenberg, el visionari Aleksandr Bogdànov, la relació de la teoria quàntica amb el cubisme, la filosofia i el pensament oriental...

Helgoland és un llibre enlluernador i assequible que ens acosta a un dels avenços més transcendents de la física contemporània.