Una imponent narració, dura, obscena i divertida, sobre la vulnerabilitat emocional i la fragilitat de les decisions. L’esperat retorn de Jonathan Safran Foer a la novel·la després de més de deu anys sense abordar el gènere. Un esdeveniment literari.
Uns insults racistes abans del bar mitsvà d’un dels fills i uns missatges de text lascius trobats al mòbil del pare fan trontollar l’estabilitat conjugal a casa dels Bloch, una família jueva de classe mitjana de Nova York. El matrimoni, amb vint anys de relació i tres fills, mira de refrenar els sotracs, però no compta amb les terribles ironies de la Història: un devastador terratrèmol assola Orient Mitjà, castiga amb especial crueltat Israel i canvia per sempre el panorama mundial, també la llar dels Bloch.
Una novel·la plena d’ingeni, intensitat i imaginació, de prosa exuberant i verb elèctric, que imposa una perspectiva íntima, sovint desoladora, de la civilització actual. L’obra d’un autor que ha assolit la maduresa narrativa i que ha assumit el seu repte més exigent. Sóc aquí ha estat rebuda unànimement per la crítica especialitzada com una de les grans narracions del segle XXI.
«La majoria de la gent dóna per fet que la prova va anar així: Déu demana a Abraham que sacrifiqui el seu fill, Isaac. Però em penso que també es podria interpretar que la prova era quan el va cridar. Abraham no va dir: “Què vols?”. Ni va dir: “Mana”. Va respondre amb una afirmació: “Sóc aquí”.»